Drømmer du om ejendom i udlandet?

22. maj 2017

Sommeren nærmer sig og med den begynder sommerhusperioden af året. Men er du en af dem, der synes, at det lyder lidt mere eksotisk med et sommerhus i Syditalien frem for Tisvildeleje eller Skagen?

Så er der nemlig nogle ting, som det er godt lige at have styr på og have med i sine overvejelser, før man falder for det første, det bedste hus i Toscana, eller hvilket område man nu har kastet sin kærlighed på.

PRISEN PÅ DRØMMEBOLIGEN

Det kan være svært som udefrakommende i et andet land at vurdere, om den pris man bliver tilbudt, nu også er den rigtige. Er det en ny opført ejendom, er det forholdsvis simpelt at finde ud af, hvordan prislejet normalt er, og om den givne pris stemmer overens. Er det en ældre ejendom, trænger den til renovering eller lignende, men ligger samtidig i et måske attraktivt område, kan det være sværere at finde frem til, om prisen er fair.

En god idé er at rådføre sig hos forskellige ejendomsmæglere, lokale i området eller forsøge sig med en lokal bank. I banken kan du nemlig spørge dig frem til, hvor stort et lån de er villige til at stille dig til rådighed mod panten i ejendommen. Det giver et billede af, hvad de mener, at den er værd.

Derudover kommer der for det meste andre omkostninger oveni, når man køber ejendom i udlandet. Der vil oftest være en statsafgift, som kan ligge på alt mellem 4-10% af den samlede købesum. Herudover kommer der som ved køb af al anden ejendom salær, gebyrer og naturligvis også betaling til en eventuel advokat der har været inde over købet. Ydermere kan der komme udgifter til oprettelse af forskellige vigtige dokumenter på fremmedsprog og lignende.

KONTRAKTERNE PÅ BORDET

Når ejendommen er fundet og den rette pris er lagt fast, skal den endelige købsaftale udarbejdes. Det anbefales, at man ikke uden rådgivning begynder at betale nogen form for depositum eller lignende, da sådanne beløb vil kunne gå tabt, hvis købet af den ene eller den anden grund ryger i vasken.

Det er i stedet vigtigt, at din advokat forhåndsgodkender aftalen, så du er bedst muligt sikret i forhold til alle eventuelle juridiske problemstillinger, der måtte melde sig.

I sidste omgang skal der udarbejdes et skøde, for at ejendomshandlen er gyldig og gældende. Det er her vigtigt at være opmærksom på, om det er en selv eller notaren, der skal aflevere skødet til tinglysning. Alle oplysninger i skødet skal selvfølgelig stemme overens med dem i købsaftalen.

 

Har du spørgsmål til, hvordan du bedst muligt køber ejendom i udlandet, hvad du mere skal være opmærksom på eller lignende, så kontakt Fair Advokater for yderligere råd, hjælp og vejledning.


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /customers/2/2/7/fairadvokater.dk/httpd.www/wp-content/themes/fairadvokat/_parts/news-article.php on line 90

Diskussion