Hvad skal man være opmærksom på som udlejer via Airbnb?

7. september 2016

Når man nu alligevel selv er på ferie eller af anden grund er bortrejst, kan det være en simpel og efterhånden lettilgængelig løsning at leje sin bolig ud og derved tjene lidt ekstra penge. Det er blevet endnu nemmere, efter hjemmesider som f.eks. Airbnb er kommet frem. Men der er nogle ting, som det er vigtigt, at man er opmærksom på, før man udlejer.

DE FØRSTE PRAKTISKE SKRIDT

Først og fremmest er det nødvendigt at sikre sig, at udlejning er godkendt, der hvor man bor, og at lejelovens betingelser for fremleje er opfyldt. Er man selv ejer, står det som regel en frit for at udleje, men det kan være en god idé at tjekke med ejerforeningen, at der ikke findes særlige regler imod udlejning. Det samme gør sig gældende ved en andelslejlighed. Er det en lejebolig, det drejer sig om, skal man sikre sig en skriftlig fremlejeaftale fra sin egen udlejer, der derigennem giver sin tilladelse til udlejningen.

ORDEN OG ANSVAR

Det er ligeledes en god idé at gøre opmærksom på ejendommens husorden overfor fremlejetager, da du ellers selv kan risikere at blive tildelt skylden for eventuelle brud, som fremlejetageren måtte begå.

Når det gælder skade på boligen og/eller inventar, er det også vigtigt som udlejer at være opmærksom.

Hvis det er en lejebolig, der udlejes, vil det være dig selv, der er ansvarlig over for din egen udlejer, hvis fremlejetageren forvolder skade på selve boligen. Du skal derfor selv betale for skaderne til udlejer. Du kan dog forsøge at kræve erstatning for det betalte beløb.

Er det inventaret/egne ting, der ødelægges eller stjæles, er det fremlejetageren, der skal betale erstatning til dig. Problemet er her, at fremleje anses som erhverv, og der derfor ikke kan gøres brug af ens indboforsikring.

F.eks. Airbnb har dog en gratis værtsgaranti, hvis skaden skulle ske, men denne garanti har meget kort frist for, hvornår skaden skal anmeldes, og det kræves desuden, at man først selv skal have forsøgt at få fremlejetageren til at betale.

SKAT AF INDTÆGT VED UDLEJNING

Indtægter i forbindelse med udlejning er skattepligtige. Er du ejer af boligen, er indtægten skattepligtig som kapitalindkomst, er boligen leje eller andel, hører det under personlig indkomst. Der skal betales skat af det beløb, som bruttolejeindtægten fratrukket udgifter ved udlejningen udgør.

Du kan dog gøre brug af en af to fradragsmuligheder; bundfradrag eller regnskabsfradrag. Bundfradraget er den hyppigst benyttede. Hvis du er lejer, er bundfradraget 2/3 af din samlede husleje, er du ejer er bundfradraget på 1,33% af ejendomsværdien (minimum 24.000kr).

Altså er det først, når dine indtægter overstiger disse beløb, at der skal betales skat. Du kan beregne dit bundfradrag på SKAT’s hjemmeside.

Er du i tvivl eller har yderligere spørgsmål til de juridiske aspekter i forhold til udlejning, så kan du få meget mere viden, råd og vejledning ved at kontakte Fair Advokater.


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /customers/2/2/7/fairadvokater.dk/httpd.www/wp-content/themes/fairadvokat/_parts/news-article.php on line 90

Diskussion