Immaterialret for nybegyndere

14. september 2017

Har man fået en genial og original idé, er man oftest interesseret i, at idéen forbliver ens egen. Man ønsker ikke at se sit ny-designede logo på et andet firmas visitkort, eller at ens brand pludselig hører under et andet firmanavn.

Derfor er der en masse lovgivning på netop dette område, der skal sikre ens rettigheder, når det gælder alt fra litterære og kunstneriske værker, opfindelser, design, forretningskendetegn og lignende. Disse rettigheder går under fællesbetegnelsen ”immaterielle rettigheder”.

 

DE FORSKELLIGE LOVGIVNINGER

Immaterialret er som nævnt en fællesbetegnelse, der dækker over flere lovgivninger. Herunder er blandt andet patentloven, varemærkeloven, ophavsretsloven og designloven med flere.

Meget af lovgivningen inden for området er ensartet over det meste af verden og der er også lavet fælles konventioner på tværs af landegrænser. Det har eksempelvis været nødvendigt med international patent (PCT), således at man får patent på sin idé også ude for eget lands grænser.

Alle de forskellige lovgivninger og konventionerne på området, har til formål at give ophavsmanden eller opfinderen eneret over sin idé. De betegnes derfor som eneretslovene og har flere strukturelle fællestræk.

 

BRUG AF LOVEN

De forskellige lovgivninger inden for immaterialret gælder blandt andet hvis man skal have sikret sin idé på den ene eller den anden måde. Men det gælder også ved konflikthåndtering i forbindelse med både markedsføringsret eller hvis der er sket krænkelser af ens patent eller varemærke. Det kan f.eks. være i forbindelse med produktefterligninger.

De fleste af de her rettigheder beskyttes, fordi de er tæt knyttet til en virksomheds eller iværksætters identitet, deres brand og synlighed udadtil, samt er en vigtig faktor i forbindelse med deres indtjening. Derfor er det som virksomhed eller iværksætter vigtigt at sørge for, at ens rettigheder er beskyttet.

 

Er du i tvivl om, hvorvidt du eller din virksomhed bør beskyttes ved hjælp af en af disse lovgivninger, eller er dine rettigheder blev krænket, så kontakt Fair Advokater for yderligere råd, hjælp og vejledning.


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /customers/2/2/7/fairadvokater.dk/httpd.www/wp-content/themes/fairadvokat/_parts/news-article.php on line 90

Diskussion