Julegave til medarbejderne

15. december 2016

Julen er alle vegne i december måned – også på arbejdspladserne. De fleste steder er det fast kutyme, at arbejdsgiver forærer julegaver til sine medarbejdere. Det kan være i en hvilken som helst form og facon, hvor det for det meste kun er fantasien, der sætter grænser. Og så alligevel ikke helt.

Der er nemlig ligeledes lovgivning, der skal følges, når der gives julegaver på arbejdspladsen mellem arbejdsgiver og medarbejdere. Det er ikke kun fantasien, men også beløbet, der sætter grænser. I hvert fald hvis man vil undgå, at medarbejderen ellers senere hen skal betale skat af sin gave.

JULEGAVELOFTET

På et helt kalenderår er der afsat et max beløb for, hvor mange penge en arbejdsgiver må bruge på gaver og personalegoder til sine medarbejdere. Dette beløb, som bliver kaldet bagatelgrænsen, blev hævet i 2014 til 1.100,00 kr., og det er ikke blevet ændret siden.

Af de 1.100,00 kr. er der afsat til det såkaldte ’julegaveloft’. Julegaveloftet ligger på 800,00 kr. Det vil sige, at der er 300,00 kr. derudover, som arbejdsgiver kan bruge på yderligere personalegoder i løbet af året. Personalegoder er al slags ’påskønnelse’ i form af vin, chokolade, billetter osv., som medarbejderen foræres i løbet af året, der ikke bruges i forbindelse med arbejdet.

Julegaveloftet betyder, at selvom bagatelgrænsen bliver overskredet, så bliver man ikke beskattet af julegaven – så længe den holder sig under de 800,00 kr. Dermed sagt at gives der en julegave for 800,00 kr. og yderligere gaver for 400,00 kr., så er det kun de 400,00 kr. medarbejderen beskattes af.

Arbejdsgiver kan selvfølgelig godt vælge at bruge enten alle 1.100,00 kr. på julegaven eller et større beløb, end de angivne 800,00 kr., men hvis det samlede beløb så overskrides i sidste ende, skal medarbejderen betale skat af det hele.

Opsummeret: Er det bagatelgrænsen på de i alt 1.100,00 kr., der er overskredet, betales kun skat af beløbet efter de 800,00 kr. til julegaveloftet. Overskrides både julegaveloftet og bagatelgrænsen betales der skat af hele beløbet.

HVEM SKAL INDBERETTE TIL SKAT?

Det er medarbejderen selv, der har pligt til at indberette til SKAT, hvis gavebeløbet på et kalenderår overstiger bagatelgrænsen.

Arbejdsgiver skal selv angive det, hvis der bliver givet en kontantgave, eller hvis der gives en gave, der i sig selv overstiger grænsen på de 1.100,00 kr.

Derudover skal man som arbejdsgiver indberette gavebeløbet som løn til SKAT, og man kan derfor trække hele udgiften til gaver fra som en driftsomkostning.

 

Er du stadig i tvivl om, hvilke beløbsgrænser, der gør sig gældende eller har flere spørgsmål til området, så kontakt Fair Advokater for yderligere vejledning, råd og hjælp.


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /customers/2/2/7/fairadvokater.dk/httpd.www/wp-content/themes/fairadvokat/_parts/news-article.php on line 90

Diskussion