Mediation som konflikthåndtering

23. februar 2017

En konflikt mellem to parter kan komme så meget ud af trit, at det kan være nødvendigt at tilkalde hjælp. Det kan være uenigheder om, hvordan arven skal fordeles uden et testamente, ved skilsmisser, forældreret og mellem virksomheder Listen er lang, og der kan tilføjes i en uendelighed.

Når en konflikt, når så vidt ud, at en retssag ser ud til at være eneste mulige løsning, findes der dog et alternativ. Mediation.

Mediation kan give mulighed for at løse en konflikt på mere rolig vis, og er ikke nær så tids- og pengekrævende eller opslidende som en retssag. Derudover kan det være en bedre idé, hvis man ønsker at bevare et forhold de to parter imellem.

HVAD ER MEDIATION?

Mediation kan nogenlunde oversættes med konfliktmægling. Her mødes de stridende parter med en uafhængig mediator, som oftest vil være en advokat med ekspertise inden for det felt, hvor konflikten er opstået.

Det er vigtigt, at mediatoren oprigtig er uafhængig af de andre parter i sagen, således at vedkommende ikke kommer til at stille sig til dommer over for den ene eller den anden part. I stedet vil mediatoren typisk have uddannelse inden for området, og derved kunne benytte sig af de rigtige værktøjer til at finde frem til den bedst mulige løsning – for begge involverede i konflikten.

Ved brug af mediation som konfliktløsning, vil man typisk slippe med ét eller to kortere møder, afhængig af sagens og konfliktens indholdsmæssige omfang.

HVORFOR VÆLGE MEDIATION?

I modsætning til en retssag er mediation som konfliktløsning ikke nær så dyrt eller tidskrævende. Derudover er det en mere dialogfremmende metode, hvor de to parter selv får lov til at tage del i udformningen af løsningen, frem for at en dommers ord vil blive trukket ned over hovedet på dem.

Derudover forsøger man oftest via mediation at nå frem til en win-win situation. Dermed sagt, at det ikke handler om, at den ene part, skal gå derfra som vinder og den anden som taber, men at man i stedet finder et fælles beslutningsgrundlag, som begge kan være enige i.

Begge parter får igennem mediation lov til at bevare kontrollen igennem hele processen og udfaldet, og det kan være en fordel ved emner, som der ikke kan findes simple, juridiske løsninger på. F.eks. når det drejer sig om følelser.

 

Er du fortsat i tvivl om, hvad mediation er, hvordan det fungerer, hvornår det vil være en fordel at benytte sig af eller lignende, så kontakt Fair Advokater for yderligere råd, hjælp og vejledning.


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /customers/2/2/7/fairadvokater.dk/httpd.www/wp-content/themes/fairadvokat/_parts/news-article.php on line 90

Diskussion