Ny lov skal beskytte forretningshemmeligheder

13. december 2017

I maj sidste år kom der er direktiv fra EU om forretningshemmeligheder, der pålægger alle medlemslande at indføre regler i deres nationale lovgivning, som beskytter virksomheders forretningshemmeligheder. Fristen før end man skal have implementeret direktivet – den 9. juni 2018 – er ved at nærme sig, og derfor er et forslag nu sendt i høring.

Som det ser ud nu er det markedsføringslovens §23, der regulerer forbuddet mod misbrug af erhvervshemmeligheder. Når den nye speciallov træder i kraft, bliver den gamle paragraf ophævet, så det herefter selvfølgelig er de nye regler, der gælder på området.

ENSRETTEDE REGLER

Man har fra EU’s side ønsket at skabe ens regler på tværs af medlemslandene, og det har derfor betydet, at der var nødt til at komme en række nye bestemmelser ind i den danske lov. Men i det nuværende lovforslag, der er ved at blive udarbejdet, får virksomhederne nu en mere klar og gennemskuelig definition af, hvad der kan siges at være forretningshemmeligheder.

Derudover lægges der op til, at virksomhederne bør få lavet nogle relevante foranstaltninger til at beskytte forretningshemmelighederne, hvilket giver dem bedre mulighed for efterfølgende at bevise misbrug og udnyttelse.

SANKTIONSMULIGHEDER OG SØGSMÅL

Det nye lovforslag lægger op til at give virksomhederne flere beføjelser og sanktionsmuligheder. Blandt andet bliver det for eksempel muligt at beslaglægge og udlevere krænkende produkter, samt der kan blive krævet erstatning og andre økonomiske godtgørelser. Reglerne lægger dog ikke præcist fast endnu.

Der kommer dog forældelsesfrist, for hvornår en virksomhed kan anlægge et søgsmål mod folk, der har misbrugt en forretningshemmeligheder. Fremhover skal man anmelde om et forbud/påbud eller lægge sag an inden for seks måneder, fra misbruget er blevet opdaget.

Har du flere spørgsmål vedrørende det nye lovforslag, eller omkring forretningshemmeligheder, så kontakt Fair Advokater for yderligere råd, hjælp og vejledning.


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /customers/2/2/7/fairadvokater.dk/httpd.www/wp-content/themes/fairadvokat/_parts/news-article.php on line 90

Diskussion