Udlejning

24. juli 2018

Udlejere bliver belønnet for at indberette lejeindtægter til skat

I maj indgik politikerne en ny aftale, som har gjort det mere attraktivt at leje sin bolig ud i kortere perioder. Flere og flere benytter tjenester som for eksempel Airbnb til at udleje deres bolig, men de færreste indberetter indtægterne til SKAT. Derfor har regeringen nu lavet en aftale med SKAT, hvor Airbnb automatisk indberetter folks lejeindtægter til SKAT.

Det betyder, at folk fortsat kan bruge Airbnb til at udleje deres bolig, og samtidig kan de se frem til et større skattefrit bundfradrag. Man forventer at reglerne bliver vedtaget endeligt til efteråret og derefter vil være gældende med tilbagevirkende kraft for hele 2018.

 

SOMMERHUSE

De nye regler betyder, at det skattefrie bundfradrag næsten bliver fordoblet, når det gælder udleje af sommerhuse. Helt præcist hæves bundfradraget på netop disse udlejninger fra 21.900 kroner om året til 40.000 kroner om året. Det kræver dog, at man udlejer sit sommerhus via et udlejningsfirma, der indberetter indtægten til SKAT – som eksempelvis Airbnb nu netop har aftalt at gøre.

Hvis man selv lejer sit sommerhus ud, er bundfradraget kun på 11.000 kroner om året. Hvis man tjener flere penge på at leje sit sommerhus ud, end hvad ens bundfradrag er på, skal man betale skat af 60 procent af indtægten.

 

HELÅRSBOLIG

Ved korttidsudlejning af helårsboliger – det være huse, ejer- eller lejelejligheder og værelser – har det tidligere været sådan, at ens bundfradrag lå på 1,33 procent af ejendomsværdien, med et minimum på 24.000 kroner om året. Nu bliver reglerne ensrettet, så uanset ejendomsværdien har man et skattefrit bundfradrag på 28.000 kroner om året for udlejning af helårsboliger.

Der vil frem til 2021 være en overgangsperiode, hvor man som udlejer selv kan få lov til at vælge, om man vil følge de nuværende eller nye regler. Det kan for eksempel være en fordel for folk, hvis bolig har en lav ejendomsværdi at bruge de nye regler, hvor folk med dyrere ejendomme derimod vil have større gavn af de nuværende regler. Fra 2021 bliver det dog et fast krav, at udlejning skal foregå via et bureau, der indberetter til SKAT. Ellers gælder samme regler som ovenstående med et bundfradrag på 11.000 kroner om året.

Ligesom ved udlejning af sommerhuse skal man betale skat af 60 procent af indtægterne, hvis man tjener flere penge end ens bundfradrag.

 

UDLEJNINGSDAGE

Man må kun leje sin bolig ud i korte perioder, hvilket vil sige max op til en måned af gangen. De nye regler har dog gjort det mere forskelligt, hvor lang tid du må udlåne din bolig i løbet af et år.

Hvis udlejningsplatformen indberetter til SKAT, må man udleje i op til 70 dage om året. I nogle kommuner kan man få en specialtilladelse til at leje sin bolig ud i helt op til 100 dage om året.

Hvis udlejningsplatformen ikke indberetter til Skat, eller hvis man selv står for udlejningen, er det kun tilladt at leje sin bolig ud i op til 30 dage om året.

 

Har du flere spørgsmål om udlejning, hvilke regler der gælder til hvilken udlejningsform eller lignende, så kontakt Fair Advokater for yderligere råd, hjælp og vejledning.


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /customers/2/2/7/fairadvokater.dk/httpd.www/wp-content/themes/fairadvokat/_parts/news-article.php on line 90

Diskussion